Všetky gastronomické špeciality a nápoje boli spoplatnené. Výťažok, ktorý sa študentom za ich dobroty podarilo vyzbierať, pôjde na materiálne vybavenie školy.
Autor TASR
Brusel 14. septembra (TASR) - Stovky návštevníkov mali od štvrtka do dnešného dňa (11.-14.9) v Bruseli možnosť spoznať slovenské kulinárske špeciality v rámci festivalu medzinárodnej gastronómie "EAT! Brussels 2014". Rovnako ako aj vlani, špeciality zo Slovenska predstavili študenti hotelovej školy v pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).
Poslanec BSK a zároveň predseda komisie pre mládež, školstvo a šport René Bílik pre TASR spresnil, že tento rok sa v Bruseli svojím umením predstavili študenti Strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb z Bratislavy.
"Všetko to, čo tu návštevníci môžu dostať a ochutnať, pripravujú študenti tejto školy," uviedol Bílik. Podľa jeho slov vysoká návštevnosť jediného slovenského stánku v rámci tohto rozsiahleho podujatia a dobrá predajnosť tradičných slovenských jedál ako bryndzové halušky, kapustnica, údené pliecko, škvarkové pagáče či bratislavské rožky svedčia o tom, že slovenské zastúpenie bolo úspešné.
Bílik priznal, že nedokáže odhadnúť počet návštevníkov slovenského stánku, avšak slnečné počasie prilákalo na štvordňový festival v jednom z najznámejších bruselských parkov tisíce ľudí. Veľký počet z nich prejavil záujem o slovenské dobroty a medzi návštevníkmi nechýbali ani zástupcovia slovenskej komunity v Belgicku, predstavitelia veľvyslanectva SR a slovenskí a českí zamestnanci európskych inštitúcií a NATO.
Všetky gastronomické špeciality a nápoje boli spoplatnené. Poslanec BSK dodal, že výťažok, ktorý sa študentom za ich dobroty podarilo vyzbierať, pôjde na materiálne vybavenie tejto bratislavskej školy.
Rovnako ako vlani bol aj tento rok organizátorom a finančným podporovateľom slovenskej účasti na bruselskom gastronomickom festivale Bratislavský samosprávny kraj, ktorý má v Bruseli svoju stálu kanceláriu. Určitou zaujímavosťou je, že sa Slovákom ako jediným z vystavovateľov podarilo presadiť, aby ponúkali víno z Malokarpatskej vinárskej oblasti. Generálnym partnerom tohoročného festivalu bol totiž výrobca vín Bordeaux a iné značky sa nemohli ponúkať.
"Popri Bordeaux sme naozaj v dobrej spoločnosti," konštatoval Bílik.
Poslanec BSK a zároveň predseda komisie pre mládež, školstvo a šport René Bílik pre TASR spresnil, že tento rok sa v Bruseli svojím umením predstavili študenti Strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb z Bratislavy.
"Všetko to, čo tu návštevníci môžu dostať a ochutnať, pripravujú študenti tejto školy," uviedol Bílik. Podľa jeho slov vysoká návštevnosť jediného slovenského stánku v rámci tohto rozsiahleho podujatia a dobrá predajnosť tradičných slovenských jedál ako bryndzové halušky, kapustnica, údené pliecko, škvarkové pagáče či bratislavské rožky svedčia o tom, že slovenské zastúpenie bolo úspešné.
Bílik priznal, že nedokáže odhadnúť počet návštevníkov slovenského stánku, avšak slnečné počasie prilákalo na štvordňový festival v jednom z najznámejších bruselských parkov tisíce ľudí. Veľký počet z nich prejavil záujem o slovenské dobroty a medzi návštevníkmi nechýbali ani zástupcovia slovenskej komunity v Belgicku, predstavitelia veľvyslanectva SR a slovenskí a českí zamestnanci európskych inštitúcií a NATO.
Všetky gastronomické špeciality a nápoje boli spoplatnené. Poslanec BSK dodal, že výťažok, ktorý sa študentom za ich dobroty podarilo vyzbierať, pôjde na materiálne vybavenie tejto bratislavskej školy.
Rovnako ako vlani bol aj tento rok organizátorom a finančným podporovateľom slovenskej účasti na bruselskom gastronomickom festivale Bratislavský samosprávny kraj, ktorý má v Bruseli svoju stálu kanceláriu. Určitou zaujímavosťou je, že sa Slovákom ako jediným z vystavovateľov podarilo presadiť, aby ponúkali víno z Malokarpatskej vinárskej oblasti. Generálnym partnerom tohoročného festivalu bol totiž výrobca vín Bordeaux a iné značky sa nemohli ponúkať.
"Popri Bordeaux sme naozaj v dobrej spoločnosti," konštatoval Bílik.