Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 28. október 2024Meniny má Dobromila
< sekcia Zahraničie

Biden bude hlasovať v prezidentských voľbách v predstihu

Americký prezident Joe Biden gestikuluje počas stretnutia so slovinským premiérom Robertom Golobom (nie je na snímke) v Oválnej pracovni Bieleho domu vo Washingtone v utorok 22. októbra 2024. Foto: TASR/AP

Počas týždňa sa Biden viackrát zúčastní na predvolebnej kampani a v piatok navštívi Filadelfiu, kde bude hovoriť o práci svojej vlády na podporu odborov, uviedla jeho kancelária.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Washington 28. októbra (TASR) – Americký prezident Joe Biden odovzdá svoj hlas v prezidentských voľbách v predstihu tento pondelok. Oznámil to Biely dom, informuje TASR na základe správ agentúry AFP a televízie CNN.

Voľby sa uskutočnia 5. novembra, no mnohí Američania majú vo svojich štátoch možnosť odovzdať hlasy už skôr. Biden tak urobí v meste Wilmington v štáte Delaware pred tým, ako sa vráti do Bieleho domu.

Počas týždňa sa Biden viackrát zúčastní na predvolebnej kampani a v piatok navštívi Filadelfiu, kde bude hovoriť o práci svojej vlády na podporu odborov, uviedla jeho kancelária. Filadelfia je najväčším mestom v štáte Pensylvánia, ktorý patrí ku kľúčovým v prezidentských voľbách.

Biden tento rok oznámil, že sa nebude uchádzať o opätovné zvolenie. Nominantkou jeho Demokratickej strany sa následne stala viceprezidentka Kamala Harrisová, ktorej súperom je republikánsky exprezident Donald Trump.