Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

Biden dal časť právomocí o podpore Ukrajiny Yellenovej a Blinkenovi

Na archívnej snímke z 2. mája 2024 americký prezident Joe Biden odchádza po vystúpení z Rooseveltovej miestnosti Bieleho domu vo Washingtone. Foto: TASR/AP

Biden zákon o obnove hospodárskej prosperity a príležitostí pre Ukrajincov (REPO) podpísal 24. apríla tohto roka.

Washington 23. júla (TASR) - Americký prezident Joe Biden v pondelok delegoval niektoré právomoci v rámci zákona o podpore Ukrajiny americkému ministrovi zahraničných vecí Antonymu Blinkenovi a ministerke financií Janet Yellenovej. TASR informuje podľa tlačovej správy zverejnenej na oficiálnej webovej stránke Bieleho domu.

Biden na základe svojich právomocí vyplývajúcich z Ústavy USA delegoval časť právomocí Blinkenovi a časť Yellenovej. Ministerka financií tiež dostala usmernenie, aby príslušné memorandum zverejnila vo federálnom registri.

Biden zákon o obnove hospodárskej prosperity a príležitostí pre Ukrajincov (REPO) podpísal 24. apríla tohto roka, uvádza na svojej oficiálnej webovej stránke knižnica Kongresu USA (Library of Congress). Táto legislatíva zahŕňa aj klauzulu, ktorá americkej vláde umožňuje použiť zhabané ruské aktíva na podporu humanitárnej situácie na Ukrajine.