Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 15. september 2024Meniny má Jolana
< sekcia Zahraničie

Biden je odhodlaný zvíťaziť, kritizoval Trumpov prejav zo zjazdu

Na snímke Joe Biden. Foto: TASR/AP

Prezident je v súčasnosti v izolácii z dôvodu nákazy covidom. Sľúbil však, že na budúci týždeň bude pokračovať v kampani.

Washington 19. júla (TASR) - Americký prezident Joe Biden v piatok vyjadril odhodlanie zvíťaziť v novembrových prezidentských voľbách. Takisto kritizoval prejav svojho rivala Donalda Trumpa zo zjazdu republikánov v meste Milwaukee. TASR o tom informuje podľa agentúr AFP a Reuters.

Postupne sa pritom zvyšuje počet kongresmanov z Demokratickej strany, ktorý Bidena žiadajú, aby sa vzdal kandidatúry. Celkovo ho už na to vyzvalo najmenej 30 demokratických kongresmanov, pripomína AP. Dôvodom je vysoký vek 81-ročného prezidenta i obavy o jeho duševnú kondíciu.

Prezident je v súčasnosti v izolácii z dôvodu nákazy covidom. Sľúbil však, že na budúci týždeň bude pokračovať v kampani.

"Teším sa na návrat do kampane na budúci týždeň, aby som pokračoval v odhaľovaní hrozieb programu Projekt 2025 Donalda Trumpa," povedal Biden. "V stávke je veľa a voľba je jasná," uviedol. "Spoločne zvíťazíme," vyhlásil.

Projekt 2025 je iniciatíva Republikánskej strany s opatreniami, ktoré chcú presadiť v prípade úspechu vo voľbách. Vytvoril ho think-tank Heritage Foundation a má takmer 900 strán, uviedla stanica BBC.