Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 6. október 2024Meniny má Natália
< sekcia Zahraničie

Bielorusko: Účet poľského diplomata na sieti X je extrémistický

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Artur Michalski okrem vlastných príspevkov súvisiacich s jeho profesionálnymi aktivitami zverejňuje oficiálne správy poľského ministerstva zahraničných vecí.

Varšava 4. októbra (TASR) - Bielorusko vo štvrtok oficiálne označilo účet bývalého poľského veľvyslanca v Minsku na platforme X za "extrémistický". TASR informuje podľa agentúry PAP a poľskej tlače.

Artur Michalski okrem vlastných príspevkov súvisiacich s jeho profesionálnymi aktivitami zverejňuje oficiálne správy poľského ministerstva zahraničných vecí. Často zdieľa aj príspevky opozičnej predstaviteľky Sviatlany Cichanovskej, bývalého veľvyslanca v Poľsku Pavla Latušku, organizácie na ochranu ľudských práv Vjasna a nezávislých bieloruských médií a organizácií.

Michalski bol veľvyslancom v Bielorusku od roku 2018. Krajinu opustil v októbri 2020 po masových protestoch proti zmanipulovanému víťazstvu Alexandra Lukašenka v prezidentských voľbách. Svojich diplomatov vtedy stiahli aj ďalšie krajiny vzhľadom na obavy o bezpečnosť. Odvtedy poľskú diplomatickú misiu v Minsku vedie chargé d'affaires.

Michalski formálne zostal veľvyslancom do 31. augusta 2023 a na Ministerstve zahraničných vecí Poľskej republiky pracuje ako osobitný predstaviteľ pre spoluprácu s bieloruskými demokratickými silami.