Maximálna doba trvanlivosti produktu z inkriminovanej šarže 154511316005 vypršala 30. apríla 2016.
Autor TASR
Praha 9. mája (TASR) - Bravčové mleté mäso importované z Poľska, ktoré ponúkala v prevádzkach obchodná sieť Lidl ČR, bolo infikované baktériami salmonela. Odhalila to česká Štátna pôdohospodárska a potravinárska inšpekcia (SZPI).
Zároveň uistila, že výrobok označený Čerstvá porce - Vepřové mleté maso 100% v 500-gramovom balení od spoločnosti Hamburger Pini Sp. z o.o. z poľského Kutna už nie je na trhu. Maximálna doba trvanlivosti produktu z inkriminovanej šarže 154511316005 vypršala 30. apríla 2016.
Prítomnosť salmonel potvrdila kontrola v jednej zo vzoriek odobratých v predajni v Děčíne.
Hovorca SZPI Pavel Kopřiva dnes prostredníctvom médií dôrazne odporučil všetkým spotrebiteľom, aby potravinu, ak ju majú doma v mrazničke, nekonzumovali. Salmonely spôsobujú totiž ochorenie známe ako salmonelóza, ktoré je nebezpečné predovšetkým pre skôr narodených a deti.
Podľa hovorcových slov pre internetové vydanie denníka Blesk nameraná teplota naznačila, že ku kontaminácii mäsa nedošlo pri predaji, ale buď počas výrobného procesu alebo počas prepravy.
Zároveň uistila, že výrobok označený Čerstvá porce - Vepřové mleté maso 100% v 500-gramovom balení od spoločnosti Hamburger Pini Sp. z o.o. z poľského Kutna už nie je na trhu. Maximálna doba trvanlivosti produktu z inkriminovanej šarže 154511316005 vypršala 30. apríla 2016.
Prítomnosť salmonel potvrdila kontrola v jednej zo vzoriek odobratých v predajni v Děčíne.
Hovorca SZPI Pavel Kopřiva dnes prostredníctvom médií dôrazne odporučil všetkým spotrebiteľom, aby potravinu, ak ju majú doma v mrazničke, nekonzumovali. Salmonely spôsobujú totiž ochorenie známe ako salmonelóza, ktoré je nebezpečné predovšetkým pre skôr narodených a deti.
Podľa hovorcových slov pre internetové vydanie denníka Blesk nameraná teplota naznačila, že ku kontaminácii mäsa nedošlo pri predaji, ale buď počas výrobného procesu alebo počas prepravy.