Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 27. október 2024Meniny má Sabína
< sekcia Zahraničie

V Brazílii vykradli banku, ľudia zbierali peniaze na ulici

Ilustračné foto Foto: TASR

Časť bankoviek zostala rozsypaná na ulici, kde ich zbierali ľudia. Polícia podľa svojich vyjadrení zadržala štyri osoby, ktoré z ulíc vyzbierali v prepočte viac ako 125 000 eur.

Sao Paulo 1. decembra (TASR) – Skupina ozbrojencov v noci na utorok vnikla do trezoru banky v brazílskom meste Criciúma a odniesla si bližšie nešpecifikovanú sumu peňazí. Videozáznamy zverejnené na sociálnych sieťach zachytávali ľudí, ako zbierajú bankovky rozsypané po ulici. Informovala o tom na svojej webovej stránke stanica BBC.

Útok, ktorého terčom bol trezor Banco do Brasil v centre Criciúmy začal okolo polnoci miestneho času a trval viac ako hodinu. Jeden policajt a jeden pracovník bezpečnostnej služby pri ňom utrpeli zranenia.

Ozbrojenci použili najmenej šesť osôb ako ľudské štíty. Prinútili ich sedieť na prechodoch pre chodcov, aby zablokovali cestu. Založili zrejme aj požiar v cestnom tuneli, čo znemožnilo poslať do mesta posily.

Útočníci, pravdepodobne profesionálni zlodeji, z mesta napokon ušli v kolóne áut. Suma peňazí, ktorú si z banky odniesli, nie je známa. Časť bankoviek však zostala rozsypaná na ulici, kde ich zbierali ľudia. Polícia podľa svojich vyjadrení zadržala štyri osoby, ktoré z ulíc vyzbierali v prepočte viac ako 125 000 eur. Criciúma má približne 200 000 obyvateľov a leží v brazílskom štáte Santa Catarina na juhu krajiny.