Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 22. august 2024Meniny má Tichomír
< sekcia Zahraničie

Republikáni schválili Trumpa za svojho prezidentského kandidáta

Republikánsky prezidentský kandidát a americký exprezident Donald Trump prichádza na svoj predvolebný míting v meste Butler v americkom štáte Pensylvánia 13. júla 2024. Foto: TASR/AP

K potvrdeniu republikánskeho prezidentského kandidáta došlo dva dni po streľbe na Trumpa počas predvolebného zhromaždenia v meste Butler v americkom štáte Pensylvánia.

Milwaukee 15. júla (TARS) - Republikánska strana v pondelok oficiálne nominovala exprezidenta USA Donalda Trumpa za svojho kandidáta v novembrových prezidentských voľbách. TASR o tom informuje s odvolaním na správy agentúr AP, AFP a Reuters.

Trump si opätovnú kandidatúru oficiálne zabezpečil na nominačnom zjazde Republikánskej strany v meste Milwaukee, na ktorom získal podporu dostatočného počtu delegátov. Exprezident dosiahol potrebnú hranicu hlasmi zo svojho domovského štátu Florida.

K potvrdeniu republikánskeho prezidentského kandidáta došlo dva dni po streľbe na Trumpa počas predvolebného zhromaždenia v meste Butler v americkom štáte Pensylvánia. Na exprezidenta USA vystrelil poloautomatickou puškou 20-ročný T. H. Crooks. Trumpovi prestrelil hornú časť pravého ucha, jedného účastníka podujatia zabil a ďalší dvaja utrpeli zranenia. Útočníka následne zastrelila tajná služba.