Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 28. október 2024Meniny má Dobromila
< sekcia Zahraničie

Polícia v spojitosti s víkendovými útokmi v Birminghame obvinila muža

Policajní forenzní experti vyšetrujú na ulici po incidente v Birminghame 6. septembra 2020, kde pobodali niekoľko ľudí v centre mesta. Foto: TASR/AP

Muža zadržali v pondelok v skorých ranných hodinách v Birminghame.

Londýn 9. septembra (TASR) - Britská polícia v utorok obvinila 27-ročného muža z vraždy a sedemnásobného pokusu o vraždu v spojitosti so sériou víkendových incidentov v meste Birmingham, ktoré si vyžiadali jednu obeť na životoch a troch vážne zranených. Informovala o tom agentúra AFP.

Zephaniah McLeod sa v stredu postaví pred súd v súvislosti s obvineniami z útokov v centre Birminghamu, ku ktorým došlo v nedeľu v skorých ranných hodinách.

Muža zadržali v pondelok v skorých ranných hodinách v Birminghame.

Útok neprežil 23-ročný muž, ktorý podľahol bodnému poraneniu krku. Polícia uviedla, že jeho 23-ročný kamarát je naďalej v kritickom stave v nemocnici. Dvadsaťdvaročná žena, ktorú útočník napadol v inej časti centra mesta, je taktiež v kritickom, ale stabilizovanom stave. Vo vážnom stave je v nemocnici hospitalizovaný aj muž vo veku 30 rokov. Štyroch ďalších ľudí, ktorí počas útokov utrpeli zranenia, už z nemocnice prepustili.

Séria incidentov sa odohrala v noci na nedeľu medzi 0.30 a 02.20 h miestneho času (01.30 - 03.20 h SELČ). Polícia predpokladá, že útoky navzájom súvisia.

Birmingham je druhé najväčšie mesto Británie. Leží v grófstve West Midlands približne 200 kilometrov severozápadne od Londýna.