Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 26. október 2024Meniny má Demeter
< sekcia Zahraničie

Otec dostal doživotie za založenie požiaru a smrť šiestich detí

Mick Philpott, vpravo, a manželka Mairead reagujú 16. mája 2012 počas tlačovej konferencie v centre Derby po požiari v ich dome, pri ktorom zahynulo šesť ich detí. Foto: TASR/AP

Rozsudok znamená, že 56-ročný Philpott bude najmenej 15 rokov vo väzení. Potom sa v súlade s britskými zákonmi posúdi, či naďalej predstavuje nebezpečenstvo pre spoločnosť.

Londýn 4. apríla (TASR) - Britská sudkyňa Kathryn Thirlwallová dnes odsúdila na doživotie muža, ktorý založil požiar, čo usmrtil šesť jeho detí.

Manželka Micka Philpotta a ich rodinný priateľ pôjdu za zabitie do väzenia na 17 rokov.

Na súde v Nottinghame sudkyňa uviedla, že otcov čin je nad rámec "predstavivosti každého zdravého človeka" a označila ho za nebezpečného muža a hnaciu silu pri vykonaní skutku.

Rozsudok znamená, že 56-ročný Philpott bude najmenej 15 rokov vo väzení. Potom sa v súlade s britskými zákonmi posúdi, či naďalej predstavuje nebezpečenstvo pre spoločnosť. Muž by však zostal pod dozorom a v podmienke, informovala tlačová agentúra DPA.

Podľa prokuratúry manželia vymysleli plán, že pomocou benzínu založia požiar, a potom zachránia deti. Vinu za požiar v Derby chceli zvaliť na Philpottovu bývalú milenku. Obete boli vo veku päť až 13 rokov.

Plán zlyhal v priebehu niekoľkých minút, pretože požiar bol oveľa väčší, ako sa očakávalo. Otec detí nedokázal rozbiť okno, aby sa dostal dovnútra, uviedla AP.