Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Zahraničie

Britská polícia obvinila muža z pokusu o vraždu vojaka

Anthony Esan prichádza na súd Medway Magistrates' Court v Chathame, Kent, Anglicko, štvrtok 25. júla 2024, kde je obvinený z pokusu o vraždu armádneho dôstojníka podplukovníka Marka Teetona, ku ktorej došlo v utorok večer v blízkosti kasární Brompton Barracks, sídla 1. kráľovskej školy vojenského ženijného pluku britskej armády. Foto: TASR/AP

Britský premiér Keir Starmer vyhlásil, že je šokovaný a zdesený incidentom, ku ktorému došlo približne 64 kilometrov juhovýchodne od Londýna.

Londýn 25. júla (TASR) - Britská polícia vo štvrtok oznámila, že obvinila 24-ročného muža z pokusu o vraždu v súvislosti s utorňajším útokom nožom na vojaka v Kente na juhovýchode Anglicka. TASR píše na základe agentúry AFP.

Útočník Anthony Esan by sa mal postaviť pred súd ešte v priebehu štvrtka. Incident sa odohral blízko vojenských kasární.

Zranený vojak je hospitalizovaný v nemocnici vo vážnom, ale stabilizovanom stave, uviedla polícia vo vyhlásení.

Policajti zadržali podozrivého krátko po útoku, o motíve jeho útoku však polícia nezverejnila informácie. Nepredpokladá však, že by súvisel s terorizmom.

Britský premiér Keir Starmer vyhlásil, že je šokovaný a zdesený incidentom, ku ktorému došlo približne 64 kilometrov juhovýchodne od Londýna.

Útoky na vojakov v Británii sú zriedkavé. Agentúra AFP pripomína vraždu britského vojaka Leeho Rigbyho z roku 2013, ktorého na ulici v juhovýchodnom Londýne rozsekali na smrť dvaja islamskí extrémisti.