Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 6. október 2024Meniny má Natália
< sekcia Zahraničie

Britská vláda tento týždeň neočakáva uvoľnenie opatrení pre pandémiu

Muž číta noviny na titulnej strane s nadpisom Premiér je na jednotke intenzívnej starostlivosti pred londýnskou Nemocnicou sv. Tomáša (St Thomas’ Hospital), archívna snímka. Foto: TASR/AP

Vláda má vo štvrtok posúdiť, či platnosť opatrení v súvislosti s obmedzením pohybu osôb predĺži. Opatrenia zaviedla ešte 23. marca.

Londýn 14. apríla (TASR) - Britská vláda neočakáva, že by tento týždeň mohlo nastať uvoľnenie opatrení zavedených na zabránenie šírenia nákazy koronavírusom SARS-CoV-2. Informovala o tom v utorok na svojej webovej stránke stanica Sky News s odvolaním sa na britského ministra zahraničných vecí Dominica Raaba.

Raab v pondelok povedal, že údaje prinášajú isté "pozitívne znamenia", ktoré ukazujú, že "v tomto boji začíname vyhrávať". Upozornil však, že krajina ešte vrchol pandémie neprekonala.

Raab je poverený zastupovaním britského premiéra Borisa Johnsona, ktorý sa zotavuje z ochorenia COVID-19.

Vláda má vo štvrtok posúdiť, či platnosť opatrení v súvislosti s obmedzením pohybu osôb predĺži. Opatrenia zaviedla ešte 23. marca.

Ministri si podľa svojich vyjadrení chcú byť predtým, než opatrenia zmiernia, istí, že Spojené kráľovstvo vrchol prekonalo.

Raab takisto vzdal hold obyvateľom, ktorí rešpektovali odporúčania vlády a zostali počas veľkonočného víkendu doma.

Británia v pondelok evidovala 88.821 ľudí infikovaných koronavírusom SARS-CoV-2. Ochoreniu COVID-19, ktoré je týmto vírusom spôsobované, v krajine podľahlo 11,329 ľudí.