Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 5. október 2024Meniny má Viera
< sekcia Zahraničie

Britskí konzervatívci stiahli podporu kandidátom pre stávky na voľby

Na archívnej snímke z 20. augusta 2018 Libanončan ráta bankovky národnej meny - libanonskej libry (LBP) - v zmenárni v Bejrúte. Foto: TASR/AP

Britské stávkové kancelárie povoľujú stávkovanie na politiku, ale uzatváranie stávok so zneužitím dôverných informácií je trestný čin.

Londýn 25. júna (TASR) - Britská Konzervatívna strana stiahla podporu dvom svojim kandidátom na poslancov, ktorých vyšetrujú v súvislosti s údajnými stávkami na termín konania blížiacich sa parlamentných volieb. Informovala o tom agentúra Reuters, píše TASR.

Craig Williams aj Laura Sandersová sú obvinení, že zneužili utajované informácie o termíne volieb na stávkovanie. Do škandálu je zapletený aj šéf volebnej kampane strany Tony Lee, manžel Saundersovej. Minulý týždeň v tej istej veci zatkli ochrankára premiéra Sunaka. Podľa Komisie pre hazardné hry si na termín volieb údajne stavilo ďalších päť policajtov.

Britské stávkové kancelárie povoľujú stávkovanie na politiku, ale uzatváranie stávok so zneužitím dôverných informácií je trestný čin. Sunak k obvineniam svojich straníkov uviedol, že je "neuveriteľne nahnevaný". Opozičná Labouristická strana vyzvala Sunaka, aby zverejnil počet a mená konzervatívcov zapletených do škandálu.