Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 25. október 2024Meniny má Aurel
< sekcia Zahraničie

Bruce Springsteen podporil Harrisovú, varoval pred „tyranom“ Trumpom

Bruce Springsteen vystupuje pred prejavom demokratickej prezidentskej kandidátky Kamaly Harrisovej na predvolebnom mítingu na štadióne Jamesa R. Hallforda vo štvrtok 24. októbra 2024. Foto: TASR/AP

Springsteen je jedným z najobľúbenejších umelcov v USA a v minulosti podporil aj ďalších prezidentských kandidátov demokratov Johna Kerryho, Baracka Obamu, Hillary Clintonovú a Joea Bidena.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Atlanta 25. októbra (TASR) — Rocková legenda Bruce Springsteen na štvrtkovom predvolebnom mítingu na podporu prezidentskej kandidátky demokratov Kamaly Harrisovej varoval, že jej republikánsky súper Donald Trump chce byť "americkým tyranom". TASR o tom informuje s odvolaním sa na správu agentúry AFP.

"Kandiduje preto, aby sa stala 47. prezidentom Spojených štátov. Donald Trump kandiduje, aby sa stal americkým tyranom," povedal 75-ročný spevák na zhromaždení v Atlante v štáte Georgia.

"Nerozumie tejto krajine, jej dejinám ani tomu, čo znamená byť americký, preto 5. novembra dávam svoj hlas Kamale Harrisovej a Timovi Waltzovi," dodal Springsteen, pričom spomenul aj meno demokratického kandidáta na viceprezidenta.

Ďalej povedal, že na míting prišiel preto, aby "oponoval" Trumpovi a jeho kandidátovi na viceprezidenta J.D. Vanceovi. "Chcem prezidenta, ktorý si ctí ústavu, ktorý neohrozuje našu demokraciu, ale chce ju chrániť a viesť, ktorý verí v právny štát a pokojné odovzdanie moci, ktorý bude bojovať za právo ženy mať na výber a ktorý chce vytvoriť ekonomiku pre strednú triedu, ktorá bude slúžiť všetkým našim občanom," pokračoval Springsteen. "V týchto voľbách je len jeden kandidát, ktorý si tieto zásady váži: Kamala Harrisová," dodal.

Na mítingu zahral tri svoje piesne The Promised Land, Land of Hope and Dreams a Dancing in the Dark.

Springsteen je jedným z najobľúbenejších umelcov v USA a v minulosti podporil aj ďalších prezidentských kandidátov demokratov Johna Kerryho, Baracka Obamu, Hillary Clintonovú a Joea Bidena.

Harrisovú mieni podporiť aj 42-ročná popová hviezda Beyoncé. Viaceré americké médiá informovali, že spolu s ňou sa zúčastní na piatkovom mítingu v Houstone v štáte Texas. Podujatie, na ktorom zaspieva aj country legenda Willie Nelson, je jedným z vrcholov záveru predvolebnej kampane. Pred niekoľkými mesiacmi dala Beyoncé, 32-násobná víťazka ceny Grammy, Harrisovej povolenie hrať na mítingoch svoj hit Freedom.