Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 26. október 2024Meniny má Demeter
< sekcia Zahraničie

Najvyššiu budovu v Čečensku zachvátil požiar

Budovu luxusného bytového domu Olympus v čečenskej metropole Groznyj zachvátil mohutný požiar v stredu 3. apríla 2013. Foto: TASR/AP

V inkriminovanom mrakodrape vlastní päťizbový apartmán aj francúzsky herec Gérard Depardieu, ktorý nedávno získal ruské občianstvo.

Groznyj 3. apríla (TASR) - Budovu luxusného bytového domu Olympus v čečenskej metropole Groznyj dnes zachvátil mohutný požiar. Mraky čierneho dymu zahalili 40-poschodovú výškovú stavbu, ktorá je najvyššou budovou v Rusku mimo Moskvy. Informovala o tom tlačová agentúra RIA Novosti.

Mrakodrap je zároveň najvyššou súčasťou moderného komplexu Grozny-City Towers, ktorý dokončili v roku 2011, a na svojej fasáde má umiestnené najväčšie ciferníkové hodiny na svete. Hovorca ministerstva pre krízové situácie oznámil, že pri požiari nikto neprišiel o život ani neutrpel zranenia. Z horiaceho 145-metrového mrakodrapu a z okolitých budov evakuovali desiatky ľudí. Príčina požiaru zatiaľ nie je známa.

"S ohňom bojuje viac ako 100 hasičov a 16 hasičských áut," dodal hovorca. Podľa policajných zdrojov požiar zachvátil všetky poschodia okrem prízemia. Na mieste zasahuje približne 300 ľudí, okolie komplexu uzatvorili. Podľa očitých svedkov požiar vypukol v horných poschodiach budovy, odkiaľ sa rýchlo rozšíril smerom nadol.



V inkriminovanom mrakodrape vlastní päťizbový apartmán aj francúzsky herec Gérard Depardieu, ktorý nedávno získal ruské občianstvo a momentálne sa nachádza v daňovom exile. Apartmán hercovi daroval vo februári čečenský prezident Ramzan Kadyrov.

Požiar v čečenskej metropole Groznyj
Foto: TASR/AP


Požiar v čečenskej metropole Groznyj
Foto: TASR/AP