Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 5. október 2024Meniny má Viera
< sekcia Zahraničie

Čína hlási 24 nových prípadov nákazy koronavíruasom, Južná Kórea 242

Muž s ochrannou maskou na tvári skráča pred areálom nemocnice v Pekingu 3. marca 2020. Foto: TASR/AP

Čínski lekári aktuálne liečia 16 145 nakazených, zatiaľ čo 61 475 vyhlásili za vyliečených a prepustili z nemocníc.

Peking/Soul 11. marca (TASR) – Čína v stredu potvrdila 24 nových prípadov nákazy novým typom koronavírusu a 22 úmrtí. Podľa agentúry AP nové údaje potvrdzujú klesajúci počet infekcií v Číne, kde sa epidémia vlani v decembri začala. V krajine sa uzdravili už zhruba tri štvrtiny infikovaných pacientov.

Za posledných 24 hodín v Číne hlásili 24 nových prípadov nákazy a 22 úmrtí. Celková bilancia epidémie v Číne sa tak vyšplhala na 80.778 infikovaných a 3158 úmrtí.

Čínski lekári aktuálne liečia 16 145 nakazených, zatiaľ čo 61 475 vyhlásili za vyliečených a prepustili z nemocníc. Len deväť z nových prípadov bolo zaznamenaných mimo epicentra nákazy, stredočínskej provincie Chu-pej.

Celkový počet nakazených v Južnej Kórei sa v stredu vyšplhal na 7755 a počet úmrtí na 60. Kórejské ministerstvo zdravotníctva potvrdilo 242 nových prípadov nákazy a šesť úmrtí.

Južná Kórea patrí spolu s Talianskom a Iránom ku krajinám, ktoré sú okrem Číny najviac zasiahnuté epidémiou rokovanavírusu. V predchádzajúcich dňoch bolo v Južnej Kórei badateľné znižovanie tempa nárastu nových prípadov a v utorok sa toto číslo prvý krát za ostatné dva týždne dostalo pod hranicu 150 (131).

Väčšinu prípadov vrátane nových 149 evidujú v oblasti mesta Tegu na juhovýchode Južnej Kórey, ktoré je epicentrom nákazy v krajine. Až 52 novopotvrdených prípadov však zaznamenali v hlavnom meste Soul, kde potvrdili nákazu u desiatok pracovníkov call centra istej poisťovacej spoločnosti, čo vzbudzuje obavy z možného ďalšieho šírenia vírusu.