Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Zahraničie

Clintonovci podporili Harrisovú ako nominantku demokratov do volieb

Na archívnej snímke Bill Clinton. Foto: TASR/AP

Bill a Hillary Clintonovci v spoločnom vyhlásení ocenili "výnimočnú" služobnú kariéru Bidena a uviedli, že im je "poctou" pripojiť sa k nemu v podpore Harrisovej.

Washington 21. júla (TASR) - Bývalý americký prezident Bill Clinton a jeho manželka, exministerka zahraničných vecí USA Hillary Clintonová uvítali v nedeľu rozhodnutie úradujúceho amerického prezidenta Joea Bidena stiahnuť svoju kandidatúru a neuchádzať sa o znovuzvolenie do funkcie. TASR informuje podľa agentúry AFP.

Clintonovci zároveň vyjadrili svoju podporu viceprezidentke USA Kamale Harrisovej ako nominantke demokratov do tohtoročných prezidentských volieb.

Bill a Hillary Clintonovci v spoločnom vyhlásení ocenili "výnimočnú" služobnú kariéru Bidena a uviedli, že im je "poctou" pripojiť sa k nemu v podpore Harrisovej.

"Nič nám nespôsobilo väčšie obavy o našu krajinu, než hrozba, ktorú predstavuje druhé funkčné obdobie (exprezidenta Donalda) Trumpa. Sľúbil, že bude od prvého dňa diktátorom," uvádza sa vo vyhlásení Clintonovcov.

"Teraz je čas podporiť Kamalu Harrisovú a bojovať so všetkým, čo máme, aby sme ju zvolili. Zavisí od toho budúcnosť Ameriky," dodali.

Biden predtým v nedeľu oznámil, že stiahne svoju kandidatúru na post prezidenta USA a nebude sa uchádzať o znovuzvolenie.

V príspevku na sieti X uviedol, že zostane vo funkcii prezidenta USA a najvyššieho veliteľa ozbrojených síl USA do januára 2025, keď sa mu skončí funkčné obdobie. V statuse tiež avizoval, že tento týždeň sa prihovorí národu.