Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 27. jún 2024Meniny má Ladislav a Ladislava
< sekcia Zahraničie

DRÁMA V PRAHE: Útočník napadol nožom šesť ľudí

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Incident sa podľa spravodajského servera Novinky.cz stal približne o 15.00 h na čerpacej stanici v pražskej štvrti Holešovice.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Praha 19. júna (TASR) - Šesť osôb napadol v stredu útočník na Argentínskej ulici v pražskej štvrti Holešovice. Dvoch zranených po útoku nožom si prevzali záchranári. Polícia muža na mieste zadržala, uviedla na sociálnej sieti X. Informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

"Aktuálne riešime prípad napadnutia šiestich ľudí v Prahe 7 na Argentínskej ulici. Dvoch zranených po útoku nožom si prevzala do starostlivosti Zdravotnícka záchranná služba hlavného mesta Prahy. Motív zisťujeme a na mieste policajti zadržali 52-ročného útočníka," napísala polícia.

Incident sa podľa spravodajského servera Novinky.cz stal približne o 15.00 h na čerpacej stanici v pražskej štvrti Holešovice. Hovorkyňa záchrannej služby Jana Poštová uviedla, že ošetrili troch ľudí, ale dvoch z nich nebolo nutné transportovať do nemocnice.

"V starostlivosti sme mali muža, ktorý utrpel rezné poranenia v hornej časti tela. Bol mimo ohrozenia života a v stabilizovanom stave bol prevezený do nemocnice," citoval jej vyjadrenie server Novinky.cz.

Hovorca pražskej polície Jan Rybanský vo vysielaní stanice ČT24 spresnil, že muž na čerpacej stanici zaútočil nožom na prechádzajúceho motocyklistu, ktorému spôsobil zranenia na krku. Kriminalisti potom zistili, že verbálne útočil na ďalších štyroch ľudí a jednu osobu zranil na ruke. "Podľa prvotných informácií útočil muž bez zjavného dôvodu, jednoducho, len tak," dodal Rybanský.

Na mieste sú podľa Rybanského slov policajti, ktorí zaisťujú verejný poriadok. Polícia neskôr na sociálnej sieti vylúčila, že by išlo o teroristický útok a dodala, že útočník pochádza z uvedenej lokality a je pod vplyvom alkoholu. Ďalšie ohrozenie alebo napadnutie v tejto súvislosti podľa nej nehrozí.

(spravodajkyňa TASR Barbora Vizváryová)