Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

Desať Palestínčanov zomrelo počas útokov Izraela v Predjordánsku

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

Dvaja Palestínčania prišli podľa hovorcu o život v meste Dženín, štyria ďalší v neďalekej dedine a štyria v utečeneckom tábore pri meste Túbás.

Nábulus 28. augusta (TASR) - Desať Palestínčanov prišlo o život počas Izraelských nájazdov a útokov vo viacerých mestách na okupovanom Západnom brehu Jordánu. TASR informuje podľa agentúry AFP, ktorá sa odvolala na stredajšie vyjadrenia hovorcu organizácie Červený polmesiac.

Dvaja Palestínčania prišli podľa hovorcu o život v meste Dženín, štyria ďalší v neďalekej dedine a štyria v utečeneckom tábore pri meste Túbás. Ďalších 15 osôb utrpelo zranenia.

Izraelská armáda v stredu oznámila, že spustila operáciu s cieľom zmariť terorizmus v severnej časti Západného brehu Jordánu.

Pri izraelskom útoku na utečenecký tábor Núr Šams neďaleko mesta Túlkarim zahynulo v pondelok päť Palestínčanov.

Násilie na okupovanom Západnom brehu Jordánu sa zintenzívnilo po vypuknutí vojny medzi Izraelom a palestínskym hnutím Hamas vlani 7. októbra, pripomína AFP. Izraelské jednotky a osadníci podľa údajov AFP odvtedy zabili na Západnom brehu Jordánu viac než 640 Palestínčanov. O život prišlo aj najmenej 19 Izraelčanov, uvádzajú izraelské úrady.