Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Zahraničie

Donecký gubernátor: Pri ruskom útoku zahynuli v oblasti piati ľudia

Ukrajinský vojak nesie časť rakety po ruskom raketom útoku na detskú nemocnicu v ukrajinskej metropole Kyjev v pondelok 8. júla 2024, ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pri bombovom útoku na mesto Lyman sa zranili štyria ľudia. Poškodené boli domy a autá.

Kyjev 12. júla (TASR) - Najmenej piati ľudia zahynuli a ďalších 17 utrpelo zranenia v piatok pri ruskom útoku v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny, uviedol tamojší gubernátor Vadym Filaškin. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

"Už druhý deň po sebe zažil Myrnohrad útoky. Podľa predbežných informácií došlo dnes v meste k dvom zásahom: v blízkosti administratívnej budovy a v blízkosti zastávky verejnej dopravy," napísal Filaškin na sieti Telegram a dodal, že útok si vyžiadal tri obete a desať zranených.

Gubernátor ďalej uviedol, že k útoku došlo aj na podnik v meste Kosťantynivka. Podľa jeho slov zahynuli dvaja civilisti a traja ďalší utrpeli zranenia.

Pri bombovom útoku na mesto Lyman sa zranili štyria ľudia. Poškodené boli domy a autá.

Donecká oblasť, ktorú čiastočne okupujú ruské jednotky, je pravidelne vystavená ruskému ostreľovaniu a leteckým útokom. Moskva popiera, že by sa pri svojej invázii na Ukrajinu zameriavala na civilistov alebo civilnú infraštruktúru, hoci o život prišli tisíce ľudí, píše Reuters.