Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 10. október 2024Meniny má Slavomíra
< sekcia Zahraničie

Moskva a Moskovská oblasť zažili ďalší útok bezpilotných lietadiel

Pohľad na poškodený mrakodrap po ohlásenom útoku dronu v Moskve, Rusko, v nedeľu 30. júla 2023. Foto: TASR/AP

Ruské tlačové agentúry uviedli, že v dôsledku nového dronového útoku bola opäť pozastavená prevádzka letiska Vnukovo, ktoré sa nachádza na juhozápade metropolitnej oblasti Moskvy.

Moskva 1. augusta (TASR) — Ruská armáda v noci na utorok odrazila zostrelila v Moskovskej oblasti dve bezpilotné lietadlá. Ďalší dron bol zneškodnený nad Moskvou pomocou zariadení elektronického boja. Informovalo o tom v utorok vo svojom vyhlásení ruské ministerstvo obrany, ktoré citovala britská stanica BBC.

Ruské tlačové agentúry uviedli, že v dôsledku nového dronového útoku bola opäť pozastavená prevádzka letiska Vnukovo, ktoré sa nachádza na juhozápade metropolitnej oblasti Moskvy.

Dron zneškodnený prostriedkami elektronického boja zasiahol podľa ministerstva obrany v obchodnej štvrti Moscow City tú istú výškovú budovu, do ktorej narazilo bezpilotné lietadlo už v nedeľu večer. Dva drony vtedy zasiahli mrakodrapy, ďalší bol zostrelený neďaleko ruskej metropoly

Moskovský primátor Sergej Sobianin tento incident potvrdil a dodal, že pri ňom bola poškodená fasáda budovy na úrovni 17. podlažia.

Krátko predtým Sobianin na sociálnych sieťach informoval, že z jedného z predmestí Moskvy boli hlásené výbuchy a prelet dronu.

BBC s odvolaním sa na ministerstvo obrany spresnila, že dva drony zostrelila protivzdušná obrana nad územím Odincovského a Narofominského okresu Moskovskej oblasti.

Nedeľný útok bol štvrtým na ruské hlavné mesto za posledné tri mesiace. Predtým boli cieľmi útočných dronov napríklad vojenské letiská.

Rusko z takýchto útokov obvykle obviňuje Ukrajinu, ale ukrajinská armáda svoju účasť na nich vo všeobecnosti priamo nepriznáva.