Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 27. jún 2024Meniny má Ladislav a Ladislava
< sekcia Zahraničie

Dronovým útokom bolo v Rusku vystavených viacero rafinérií

Budovy zničené vojnou. Foto: TASR/AP

Miestne médiá informovali o jednej obeti - žene, ktorá prišla o život v meste Slaviansk-na-Kubani pod troskami domu poškodeného úlomkami dronu.

Moskva 20. júna (TASR) - V sklade pohonných látok v Adygejskej republike na severnom Kaukaze vypukol v noci na štvrtok po útoku dronom požiar. Ako informoval gubernátor Murat Kumpilov, požiar sa medzičasom podarilo uhasiť.

Dronový útok na sklad ropných produktov hlásia aj z Tambovskej oblasti v centre európskej časti Ruska, doplnila britská stanica BBC s tým, že úlomok dronu poškodil jeden zo zásobníkov, ktorý začal horieť.

Tlačová agentúra TASS okrem toho citovala zvodku ruského ministerstva obrany, podľa ktorého protivzdušná obrana v noci na štvrtok zneškodnila 15 dronov vypustených nad ruské územie z Ukrajiny. Medzi nimi bolo i šesť bezpilotných lietadiel, ktoré sa ocitli nad Adygejskou oblasťou. Ďalšie tri drony boli zlikvidované nad Krasnodarským krajom na juhozápade európskej časti Ruska.

Ruské spravodajské kanály na platforme Telegram dodali, že v oblasti, ktorá bola jedným z terčov útoku, sa nachádza rafinéria spoločnosti Lukoil i sklad ropných látok. Kým jedno zariadenie - v obci Afiopskij - patrí pod Krasnodarský kraj, sklad v obci Enem sa rozprestiera už na území Adygejskej republike oblasti. Oba objekty delí len asi šesť kilometrov.

Miestne médiá informovali o jednej obeti - žene, ktorá prišla o život v meste Slaviansk-na-Kubani pod troskami domu poškodeného úlomkami dronu.

Ďalšie tri drony boli podľa ruského ministerstva obrany zostrelené nad Brianskou oblasťou a po jednom nad Belgorodskou, Rostovskou a Oriolskou oblasťou.

Poplach bol v noci na štvrtok vyhlásený v niekoľkých oblastiach Ruska, ktoré zo severu hraničia s Ukrajinou, ako aj vo Voronežskej a Lipeckej oblasti v južnej časti európskeho Ruska.

Krátko predtým sa na platforme Telegram objavili aj správy o útoku niekoľkých bezpilotných lietadiel z mora v smere na Sevastopol na Ruskom okupovanom Kryme. Citované zdroje tvrdia, že všetky drony boli zostrelené.