Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 29. jún 2024Meniny má Peter a Pavol
< sekcia Zahraničie

Dvaja ľudia v Rusku zomreli pri výbuchu míny blízko hraníc s Ukrajinou

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Gubernátor zároveň vyzval ľudí, aby boli opatrní a nechodili do oblastí v okolí prihraničných obcí, kde sú rozmiestnené tabule varujúce pred mínami.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Moskva 19. júna (TASR) — Dvaja ľudia zomreli v utorok v Rusku pri ukrajinských hraniciach v dôsledku výbuchu míny, pretože nerešpektovali výstražné nápisy. Oznámil to gubernátor ruskej Brianskej oblasti Alexandr Bogomaz, informovala agentúra AFP.

"Miestni obyvatelia vstúpili do zakázanej zóny napriek nápisom varujúcim pred mínami. V dôsledku výbuchu míny na mieste zahynuli dvaja miestni obyvatelia," uviedol Bogomaz na sociálnej sieti Telegram. Dodal, že jedna osoba utrpela pri výbuchu zranenia a bola prevezená do zdravotníckeho zariadenia.

K incidentu prišlo v Klimovskom okrese, ktorý hraničí s ukrajinskou Černihivskou oblasťou.

Gubernátor zároveň vyzval ľudí, aby boli opatrní a nechodili do oblastí v okolí prihraničných obcí, kde sú rozmiestnené tabule varujúce pred mínami.

Rusko počas vyše dvoch rokov od začiatku invázie na Ukrajinu opevnilo svoje hraničné oblasti a podobné incidenty sa tam v poslednom čase vyskytujú častejšie. Minulý týždeň utrpeli zranenia štyria ľudia vrátene reportérky štátnej televízie pri výbuchu míny v Belgorodskej oblasti, ktorá taktiež hraničí s Ukrajinou.