Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Zahraničie

Ekvádor zasiahlo zemestrasenie s magnitúdou 4,2

Ilustračné foto. Foto: TASR František Iván

Škody ani obete nehlásia.

Quito 1. júla (TASR) - Hlavným mestom juhoamerického štátu Ekvádor v pondelok otriaslo zemetrasenie s magnitúdou 4,2, ktoré v niektorých štvrtiach prerušilo dodávku elektriny, ale nespôsobilo žiadne bezprostredné obete ani výrazné škody. Oznámil to ekvádorský geofyzikálny inštitút, informuje TASR podľa správy agentúry AFP.

Epicentrum zemetrasenia, ktoré udrelo v hĺbke deväť kilometrov krátko po polnoci miestneho času, sa nachádzalo 8,49 kilometra od hlavného mesta Quito, uviedol geofyzikálny inštitút na sociálnej sieti X.

Zemetrasenie bolo cítiť aj v najmenej dvoch susediacich provinciách okrem tej, v ktorej sa nachádza hlavné mesto.

Na záberoch od záchranných zložiek vidieť, ako obyvatelia vybehli zo svojich domovov na ulicu. Obyvatelia Quita na sociálnych sieťach uviedli, že cítili silné otrasy a niektorí hlásili popraskané steny budov.

Primátor Quita Pabel Muňoz v statuse na sociálnej sieti X napísal, že niektoré štvrte hlavného mesta zasiahol výpadok elektrickej energie. Letisko, metro, ani úpravne a rozvodne vody či skládky odpadu podľa neho neutrpeli žiadne významné škody.

Silnejšie zemetrasenie v tejto lokalite zaznamenali v marci minulého roka, keď mu namerali magnitúdu 6.8. Zahynulo pri ňom 15 ľudí.