Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Zahraničie

FBI skúma podozrenia z iránskeho hackerského útoku na kampane v USA

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

FBI začal vyšetrovanie ešte v júni, keď Biden bol kandidátom na prezidenta v novembrových voľbách.

Washington 13. augusta (TASR) - Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) preveruje podozrenia, že Irán sa pokúsil o hackerský útok na poradcov demokratickej kampane prezidenta Joea Bidena a viceprezidentky Kamaly Harrisovej, ako aj na spolupracovníka republikánskeho prezidentského kandidáta Donalda Trumpa, informoval v pondelok denník The Washington Post. TASR sa odvoláva na agentúru Reuters.

FBI začal vyšetrovanie ešte v júni, keď Biden bol kandidátom na prezidenta v novembrových voľbách. FBI podozrieva Irán, že stojí za pokusmi ukradnúť údaje z oboch prezidentských kampaní v USA, uviedol denník s odvolaním sa na zdroje oboznámené so záležitosťou. Vyšetrovatelia nenašli dôkazy o tom, že pokusy o hackerské útoky na kampaň Demokratickej strany boli úspešné, uviedol The Washington Post.

Trumpov tím cez víkend uviedol, že Irán sa nabúral do jednej z jeho webových stránok. FBI v pondelok oznámil, že začal vyšetrovať prípad možného hackerského útoku na internú komunikáciu kampane bývalej hlavy štátu a súčasného republikánskeho kandidáta v novembrových prezidentských voľbách Trumpa. Irán popiera, že by zasahoval do amerických volieb.