Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

Francúzska polícia zadržala pri severnom pobreží takmer 60 migrantov

Foto: Teraz.sk

Britské úrady v auguste informovali, že počet migrantov, ktorí sa do Británie preplavujú cez Lamanšský prieliv, dosiahol v prvej polovici tohto roka rekordnú hodnotu.

Paríž 27. augusta (TASR) - Francúzska polícia v utorok lokalizovala a zadržala takmer 60 migrantov v rámci operácií pozdĺž pobrežia Lamanšskeho prielivu na severe krajiny. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

Po troch raziách vzali do opatery úradov francúzskeho departementu Seine-Maritime približne 58 migrantov vrátane deviatich maloletých, uviedli miestne úrady. Prvú skupinu 29 migrantov zbadala hliadka v obci Greges, ktorá leží neďaleko prístavného mesta Dieppe.

"Zobudila ma okolo tretej v noci a spýtali, či je dostupné miesto (na ich ubytovanie)," uviedol starosta Greges Bertrand Arent pre AFP.

Ďalších päť migrantov našli v Dieppe a v rámci tretej operácie zbadala hliadka skupinu 24 migrantov pri obci Longroy, pričom úrady uviedli, že posilnia tamojšie hliadky.

Britské úrady v auguste informovali, že počet migrantov, ktorí sa do Británie preplavujú cez Lamanšský prieliv, dosiahol v prvej polovici tohto roka rekordnú hodnotu. Podľa štatistík britského ministerstva vnútra prišlo za prvých šesť mesiacov tohto roka na malých člnoch 13.489 migrantov, čo predstavuje 18-percentný medziročný nárast. Zároveň ide o najvyšší počet za toto obdobie roka. V minulom roku sa za prvý polrok vydalo na cestu cez jednu z najrušnejších trás na svete 11.433 migrantov.