Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Zahraničie

Frankfurtský knižný veľtrh sa otvoril pre verejnosť

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk - Viktória Brincková

Počas 76. ročníka Frankfurtského knižného veľtrhu vystúpi viac ako 1000 autorov a rečníkov na 650 akciách na 15 pódiách. Súčasťou programu je odovzdávanie Nemeckej ceny za literatúru pre mládež.

Frankfurt nad Mohanom 19. októbra (TASR) - V piatok sa v nemeckom Frankfurte nad Mohanom otvoril pre verejnosť najväčší knižný veľtrh na svete. Svoje najnovšie publikácie na ňom predstavuje viac ako 4000 vystavovateľov, informuje TASR podľa agentúry DPA.

Počas 76. ročníka Frankfurtského knižného veľtrhu vystúpi viac ako 1000 autorov a rečníkov na 650 akciách na 15 pódiách. Súčasťou piatkového programu je odovzdávanie Nemeckej ceny za literatúru pre mládež. Debatovať tiež budú nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová a Michel Friedman, bývalý politik CDU. Prvýkrát organizátori obmedzili počet lístkov na sobotu, zvyčajne najrušnejší deň veľtrhu, aby návštevníci mali príjemný a bezpečný zážitok z podujatia, povedal hovorca veľtrhu.

Národná expozícia Slovenskej republiky sa nachádza v hale 4.1 s číslom D 96. Slovenské literárne centrum tam v novom dizajne stánku od vizuálneho umelca a pedagóga Martina Kubinu predstaví produkciu viac ako 40 slovenských vydavateľských subjektov.