Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 5. október 2024Meniny má Viera
< sekcia Zahraničie

Gladkov: Pri ukrajinskom dronovom útoku prišlo o život dieťa

Na snímke ukrajinskí vojaci zo 43. delostreleckej brigády strieľajú samohybnou húfnicou 2s7 na ruské pozície na frontovej línii v Doneckej oblasti na Ukrajine v pondelok 24. júna 2024. Foto: TASR-AP

Gladkov v príspevku na sieti Telegram napísal, že terčom útoku v oblasti blízko ukrajinských hraníc sa stalo osobné auto.

Belgorod 1. júla (TASR) - Pri ukrajinskom dronovom útoku na juhoruskú Belgorodskú oblasť zahynulo štvorročné dievča, ďalší štyria ľudia sú zranení, uviedol v nedeľu tamojší gubernátor Viačeslav Gladkov. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Gladkov v príspevku na sieti Telegram napísal, že terčom útoku v oblasti blízko ukrajinských hraníc sa stalo osobné auto, v ktorom sa nachádzalo dieťa spolu s rodičmi a starými rodičmi. Zranenia utrpeli aj ostatní cestujúci. Starý otec dievčaťa podľa Gladkova utrpel poranenia v oblasti brušnej dutiny a je vo vážnom stave.

Ruský gubernátor zároveň uviedol, že ukrajinské sily ostreľovali tri lokality v regióne, všetky v blízkosti pohraničného mesta Šebekino. Dodal, že podľa predbežných informácií nedošlo k žiadnym civilným obetiam. V dôsledku útoku dronu boli poškodené domy, plynové a elektrické rozvody. Niektoré domácnosti sú dočasne bez elektriny, napísal na Telegram Gladkov.