Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 29. jún 2024Meniny má Peter a Pavol
< sekcia Zahraničie

Globsec bude spoluorganizátorom oficiálnej konferencie summitu NATO

Na snímke prezident mimovládnej organizácie Globsec Róbert Vass počas príhovoru na otvorení konferencie Globsec Bratislava Forum 2023 v Bratislave 29. mája 2023. Foto: TASR Jakub Kotian

Na pripravovanej konferencii vo Washingtone vystúpi generálny tajomník NATO, viacerí premiéri a prezidenti členských štátov Aliancie a ďalší spojeneckí lídri.

Bratislava 26. júna (TASR) - Mimovládna organizácia Globsec sa ako jediná európska organizácia spolu so Severoatlantickou alianciou, Bielym domom a americkými think-tankmi podieľa na príprave oficiálnej konferencie summitu NATO vo Washingtone, ktorá sa uskutoční 10. a 11. júla. TASR o tom informovala Henrieta Kunová z komunikačného oddelenia Globsecu.

Summit sa bude konať pri príležitosti osláv 75. výročia vzniku NATO. Slovensko tento rok oslávilo 20. výročie svojho vstupu do Aliancie.

Prezident a zakladateľ Globsecu Róbert Vass ocenil túto príležitosť, ktorá podľa neho potvrdzuje dôveryhodnosť organizácie v medzinárodnom meradle. "Som rád, že Globsec môže reprezentovať európsky hlas a špecificky hlas východného krídla, ktorý má v kontexte súčasnej bezpečnostnej situácie dôležitú úlohu," povedal Vass.

Na pripravovanej konferencii vo Washingtone vystúpi generálny tajomník NATO, viacerí premiéri a prezidenti členských štátov Aliancie a ďalší spojeneckí lídri.

Globsec už v minulosti organizoval oficiálne konferencie summitov NATO - vo Varšave v roku 2016 a o tri roky neskôr v Londýne. Tento rok ju spoluorganizuje s americkými think-tankmi The Atlantic Council, German Marshal Fund od the United States, CNAS a Hudson Institute.