Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 26. október 2024Meniny má Demeter
< sekcia Zahraničie

Zhorený mrakodrap v Groznom obnovia, pomôžu aj autori posmešného videa

Pohľad na zhorú budovu luxusného bytového domu Olympus v čečenskej metropole Groznyj, ktorú zachvátil mohutný požiar v stredu 3. apríla 2013. Foto: TASR/AP

Pri požiari nikto neprišiel o život ani neutrpel zranenia. Z horiaceho 145-metrového mrakodrapu a z okolitých budov evakuovali desiatky ľudí.

Moskva 9. apríla (TASR) - Dvaja muži, ktorí na internete zverejnili video horiaceho mrakodrapu v čečenskej metropole Groznyj so zosmiešňujúcimi komentármi, sa po priznaní viny zapoja do rekonštrukčných prác.

Oznámil to čečenský prezident Ramzan Kadyrov, ktorého dnes citovala agentúra RIA Novosti.

"Dvaja občania našej republiky, ktorí zverejnili na internete video s ich škodoradostnými komentármi, budú patriť k najaktívnejším pri rekonštrukcii mrakodrapu. Priznali svoju vinu a prisľúbili, že sa nebudú vyhýbať práci," uviedol Kadyrov.

Budovu luxusného bytového domu Olympus v čečenskej metropole Groznyj zachvátil 3. apríla mohutný požiar. Ide o 40-poschodovú výškovú stavbu, ktorá je najvyššou budovou v Rusku mimo Moskvy. Po požiari zostali poškodené všetky podlažia okrem prvého.

Mrakodrap je najvyššou súčasťou moderného komplexu Grozny-City Towers, ktorý dokončili v roku 2011, a na svojej fasáde má umiestnené najväčšie ciferníkové hodiny na svete.

Pri požiari nikto neprišiel o život ani neutrpel zranenia. Z horiaceho 145-metrového mrakodrapu a z okolitých budov evakuovali desiatky ľudí. Príčina požiaru zatiaľ nie je známa.



Čečenského prezidenta rozhnevalo video, ktoré na internet umiestnili dvaja miestni obyvatelia s tým, že k nemu pridali komentáre posmešne upozorňujúce na nezdarný koniec veľkolepého stavebného projektu v Groznom.

Vláda v Čečensku oznámila, že sa do rekonštrukčných prác zapojí 250 robotníkov pracujúcich pre štyri stavebné firmy.

Projekt rekonštrukcie počíta s tým, že bude dokončená do osláv Dňa Grozného, ktorý pripadá na október, pričom obnovená budova ponesie nové meno Phoenix.