Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 29. september 2024Meniny má Michal a Michaela
< sekcia Zahraničie

Halevi pohrozil, že Izrael dostihne každého, kto ohrozuje jeho občanov

Dym stúpa zo zrútených budov na južnom predmestí Bejrútu, sobota 28. septembra 2024. Foto: TASR/AP

Izraelská armáda v sobotu oznámila, že vodcu Hizballáhu zabila pri piatkovom útoku na južné predmestie Bejrútu

Jeruzalem 28. septembra (TASR) - Izrael dostihne každého, kto ohrozuje jeho občanov. Vyhlásil to v sobotu náčelník generálneho štábu izraelskej armády Herci Halevi krátko po tom, ako Izrael oznámil zabitie vodcu hnutie Hizballáh Hasana Nasralláha. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

Halevi uviedol, že útok, pri ktorom zahynul Nasralláh, bol "dlho pripravovaný a vykonaný v správnej chvíli s veľkou precíznosťou". "Teraz postupujeme ďalej s dôkladnou prípravou na ďalšie kroky," povedal.

"Nakoniec chcem ešte raz zdôrazniť, že sme v plnej pohotovosti na všetkých frontoch. Všetky sily... musia zabezpečiť veľmi dobrú synchronizáciu a pripravenosť," dodal.

Izraelská armáda v sobotu oznámila, že vodcu Hizballáhu zabila pri piatkovom útoku na južné predmestie Bejrútu. Nasralláh bol vodcom libanonského hnutia od roku 1992, Hizballáh správy o jeho úmrtí zatiaľ nekomentoval.

Zdroj z prostredia Hizballáhu pre agentúru AFP pod podmienkou anonymity povedal, že hnutie stratilo kontakt s Nasralláhom v piatok večer.

Izraelská armáda tvrdí, že pri piatkovom útoku zahynul aj Alí Karakí, veliteľ južného frontu Hizballáhu.