Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Zahraničie

Hamas: Zabitím Haníju sa vojna proti Izraelu dostáva na novú úroveň

Na archívnej snímke z 28. júna 2021 vodca Hamasu Ismaíl Haníja hovorí s novinármi po stretnutí s predsedom libanonského parlamentu Nabíhom Barrím v Bejrúte. Foto: TASR/AP

Tlačová služba izraelskej vlády medzitým na sociálnej sieti Facebook zverejnila fotografiu Ismaíla Haníju s nápisom eliminovaný, píše Reuters.

Gaza 31. júla (TASR) - Ozbrojené krídlo palestínskeho radikálneho hnutia Hamas v stredu uviedlo, že zabitím politického lídra hnutia Ismaíla Haníju sa vojna proti Izraelu dostáva na "novú úroveň". Brigády Izadína Kasáma zároveň varovali pred dôsledkami pre celý región, informuje TASR podľa agentúr AFP a Reuters.

Vodca Hamasu Ismaíl Haníja bol v iránskej metropole zabitý v "špeciálnej rezidencii pre vojnových veteránov" v severnej časti Teheránu počas raketového útoku, uviedli v stredu iránske médiá. Jeho smrť potvrdili aj iránske Revolučné gardy a samotné hnutie Hamas.

Revolučné gardy v stredu vo vyhlásení uviedli, že zabitie lídra Hamasu v Teheráne bude mať za následok "drsnú a bolestivú odpoveď".

"Irán a os odporu budú na tento zločin reagovať", dodali vo vyhlásení s odvolaním sa na spojenecké ozbrojené zoskupenia na Blízkom východe.

Tlačová služba izraelskej vlády medzitým na sociálnej sieti Facebook zverejnila fotografiu Ismaíla Haníju s nápisom "eliminovaný", píše Reuters.