Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Zahraničie

Hasiči bojujú s lesným požiarom v Městečku Trnávka už druhý deň

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Na miesto smerujú ďalšie cisterny s vodou a pri zásahu pomáha aj dron na monitorovanie terénu a hľadanie ďalších prípadných ohnísk požiaru. Ten nie je stále lokalizovaný.

Městečko Trnávka 31. august (TASR) - V českom Městečku Trnávka v Pardubickom kraji v sobotu už druhý deň horí les. Požiar sa síce podarilo v nočných hodinách uhasiť, ráno sa opäť rozhorel. TASR informuje podľa portálu Novinky.cz.

Na mieste platí druhý stupeň požiarneho poplachu. "Včera (piatok) zasahovalo 22 požiarnych jednotiek a povolaný bol aj vrtuľník Black Hawk z Přerova, ktorý vzlietol pätnásťkrát," uviedla hovorkyňa tamojších hasičov Vendula Horáková.

Dodala, že zásah komplikuje silný vietor, vysoké teploty a ťažko dostupný terén. Silný vietor plamene rýchlo šíri do okolia, pričom požiar doteraz zasiahol územie približne troch hektárov.

Horieť začal v piatok mladý les, pričom s plameňmi tam hasiči v minulosti bojovali už dvakrát. Súčasný požiar je však podľa Horákovej najväčší z nich a škody doteraz vyčíslili na hodnotu 500.000 korún (takmer 20.000 eur). Bezprostredne nie je známa príčina jeho vzniku.

Na miesto smerujú ďalšie cisterny s vodou a pri zásahu pomáha aj dron na monitorovanie terénu a hľadanie ďalších prípadných ohnísk požiaru. Ten nie je stále lokalizovaný, píšu Novinky.cz.