Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Zahraničie

Počet obetí nehody hasičského vrtuľníka v Portugaslsku stúpol na štyri

Žeriav vyťahuje časť vrtuľníka, ktorý sa v piatok zrútil do rieke Douro v portugalskom meste Lamego v sobotu 31. augusta 2024. Foto: TASR/AP

Okrem pilota bol vo vrtuľníku päťčlenný tím špecialistov z pohotovostnej a záchrannej jednotky portugalskej žandarmérie.

Lisabon 31. augusta (TASR) - Počet obetí piatkovej nehody vrtuľníka, ktorý sa zrútil na severe Portugalska pri návrate z hasičskej misie, vzrástol na štyri, pričom jedna osoba je stále nezvestná. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

Vrtuľník sa zrútil do rieky Douro pri meste Lamego. Okrem pilota, ktorý nehodu prežil, bol na palube vrtuľníka päťčlenný tím špecialistov z pohotovostnej a záchrannej jednotky portugalskej žandarmérie.

Prvé dve telá obetí našli v troskách vrtuľníka, ktorý sa pri páde zlomil na dve časti. Ďalšie dve telá sa podarilo nájsť neskôr v blízkosti odlomenej zadnej časti vrtuľníka.

Pátranie po poslednom nezvestnom pasažierovi za súmraku prerušili, pokračovať bude v sobotu.

Príčina nehody zatiaľ nie je známa. Podľa agentúry AFP sa vrtuľník v čase nehody vracal z hasenia požiaru pri meste Baiao. Na miesto tragédie vycestoval aj portugalský premiér Luís Montenegro.