Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 12. október 2024Meniny má Maximilián
< sekcia Zahraničie

Hizballáh Izraelčanom: V obytných oblastiach sa držte ďalej od armády

Izraelskí vojaci spia na tankoch na severe Izraela neďaleko hranice Izraela s Libanonom 1. októbra 2024. Izrael informoval Spojené štáty, že v Libanone podniká "obmedzené" pozemné operácie a že na svojich severných hraniciach vyhlásil uzavreté vojenské zóny, informovala v pondelok agentúra AFP s odvolaním sa na hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera. Foto: TASR/AP

Hizballáh opakovane oznámil, že vypálil rakety na oblasti v severnom Izraeli.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bejrút 12. októbra (TASR) - Libanonské militantné hnutie Hizballáh v piatok varovalo Izraelčanov, aby sa v obytných oblastiach na severe krajiny držali ďalej od izraelskej armády, TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

"Izraelská nepriateľská armáda využíva domy Izraelčanov na severe Izraela a má vojenské základne v obytných štvrtiach vo veľkých okupovaných mestách, ako sú Haifa, Tiberias, Acre," uvádza sa vo vyhlásení, ktoré hnutie zverejnilo v arabčine a hebrejčine.

Hizballáh varoval Izraelčanov, "aby sa nezdržiavali v blízkosti týchto vojenských základní, ak si chcú zachrániť svoje životy".

Iránom podporované hnutie Hizballáh a Izrael si už rok vymieňajú cezhraničnú paľbu v dôsledku vojny v Pásme Gazy. Od 23. septembra však Izrael zintenzívnil nálety na ciele v Libanone, pričom podľa oficiálnych libanonských údajov zabil už vyše 1200 ľudí. Viac ako milión osôb tiež muselo opustiť svoje domovy.

Hizballáh opakovane oznámil, že vypálil rakety na oblasti v severnom Izraeli.