Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 27. september 2024Meniny má Cyprián
< sekcia Zahraničie

Hizballáh potvrdil, že pri izraelskom útoku zahynul jeho ďalší veliteľ

Dym stúpa z izraelského ostreľovania dedín v okrese Nabatíja, čo je viditeľné z mesta Mardžajun v južnom Libanone. Foto: TASR/AP

Pri útoku na objekt, kde sa tento veliteľ zdržiaval, zahynuli najmenej dvaja ľudia a 15 ďalších utrpelo zranenia, dodalo libanonské ministerstvo zdravotníctva.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bejrút 27. septembra (TASR) - Libanonské proiránske šiitské hnutie Hizballáh v noci na piatok vo svojom vyhlásení potvrdilo smrť veliteľa svojej jednotky bezpilotných lietadiel Muhammada Srúra. Na svojom webe o tom v piatok informoval libanonský denník L'Orient-Le Jour (OLJ), píše TASR.

OLJ už vo štvrtok večer napísal, že terčom jedného z útokov, ktoré v Libanone proti baštám Hizballáhu podnikla izraelská armáda, bol aj Srúr, známy aj ako Abú Sálih. Denník však vtedy uviedol, že jeho osud je neznámy.

Pri útoku na objekt, kde sa tento veliteľ zdržiaval, zahynuli najmenej dvaja ľudia a 15 ďalších utrpelo zranenia, dodalo libanonské ministerstvo zdravotníctva.

OLJ dodal, že izraelská armáda vo štvrtok večer podnikla nové nálety proti Hizballáhu v južnom Libanone.

Od pondelka, keď izraelská armáda začala s útokmi na bašty Hizballáhu na juhu a východe Libanonu, prišli v Libanone o život stovky ľudí a desaťtisíce ich ušli zo svojich domovov v oblastiach ohrozených paľbou izraelskej armády. Libanonské ministerstvo zdravotníctva len za štvrtok eviduje 92 obetí a 153 zranených.