Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 5. október 2024Meniny má Viera
< sekcia Zahraničie

Irán: Požiar v nemocnici v meste Rašt si vyžiadal najmenej deväť obetí

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Pri požiari prišlo o život šesť žien a traja muži, pričom väčšina z nich bola hospitalizovaná na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Teherán 18. júna (TASR) - Najmenej deväť pacientov zahynulo v utorok pri požiari v iránskej nemocnici v meste Rašt, uviedli iránske štátne médiá. TASR o tom informuje podľa správ agentúr AFP a AP.

Požiar v nemocnici Ghaem vypukol o 1.30 h miestneho času. Hasičom sa požiar podarilo uhasiť. Veliteľ mestského hasičského zboru Šahrám Momení v štátnej televízii uviedol, že k požiaru došlo v dôsledku elektrického skratu v suteréne.

Pri požiari prišlo o život šesť žien a traja muži, pričom väčšina z nich bola hospitalizovaná na jednotke intenzívnej starostlivosti. Záchranné zložky evakuovali viac ako 140 ľudí vrátane nemocničného personálu. 120 ľudí previezli do iných nemocníc.

Nemocnica má údajne 250 lôžok, pričom v čase požiaru bolo obsadených 142 z nich.

Iránske médiá len zriedkavo informujú o požiaroch v nemocniciach a na klinikách, spôsobených technickými problémami, konštatuje AP.

V novembri 2023 vypukol požiar v centre pre liečbu drogových závislostí v meste Langarud, pri ktorom zomrelo 32 ľudí. V júni 2020 zomrelo 19 ľudí pri silnej explózii spôsobenej plynovými kanistrami, ktoré sa vznietili na klinike v severnom Teheráne.