Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 29. jún 2024Meniny má Peter a Pavol
< sekcia Zahraničie

Irán tvrdí, že odhalil teroristickú skupinu prepojenú na Izrael

Irán odmieta podozrenia Západu, že jeho jadrový program má vojenské ciele.

Dubaj 10. apríla (TASR) - Iránske tajné služby odhalili "veľkú teroristickú skupinu", ktorá je podľa Teheránu prepojená na Izrael. Niekoľko členov skupiny zatkli, informovala dnes iránska tlačová agentúra IRNA.

"Iránske ministerstvo spravodajských služieb oznámilo, že identifikovalo veľkú teroristickú skupinu sionistického režimu (Izraela) a zatklo niekoľko jej chránených operatívcov vo vnútri krajiny," uviedla IRNA bez bližších podrobností o miestach zatknutia.

Podľa polooficiálnej tlačovej agentúry Fars boli podozriví ľudia zadržaní, keď sa pripravovali "uskutočniť teroristické činy". Pritom došlo k zhabaniu značného množstva bômb, automatických zbraní, ako aj vojenského a komunikačného vybavenia.

Teherán v minulosti obviňoval Izrael, že je v pozadí zabitia iránskych jadrových vedcov. Irán obvinil židovský štát v januári, keď atómový vedec zahynul v dôsledku explózie bomby v jeho aute.

Irán odmieta podozrenia Západu, že jeho jadrový program má vojenské ciele. Tvrdí, že atómová energia bude slúžiť výlučne na mierové účely.