Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 5. október 2024Meniny má Viera
< sekcia Zahraničie

Izrael údajne zničil obytnú budovu v Rafahu, zahynulo 23 ľudí

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Televízia al-Džazíra, ktorá má v oblasti svojich reportérov a jej správu citovala aj britská BBC, uviedla, že letecký útok Izraela túto obytnú budovu "zrovnal so zemou".

Gaza 28. decembra (TASR) - Najmenej 23 Palestínčanov zahynulo a desiatky ďalších utrpeli zranenia pri štvrtkovom leteckom útoku Izraela na obytnú budovu v Rafahu na juhu Pásma Gazy pri hraniciach s Egyptom. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa komunikačné oddelenie neďalekej nemocnice al-Kuwajtí, píše TASR.

Televízia al-Džazíra, ktorá má v oblasti svojich reportérov a jej správu citovala aj britská BBC, uviedla, že letecký útok Izraela túto obytnú budovu "zrovnal so zemou". Nachádzali sa v nej údajne vysídlení Palestínčania. Na začiatku ofenzívy vyzval Izrael civilistov, aby sa zo severu Pásma Gazy evakuovali na juh.

K tvrdeniam o zničení obytnej budovy v Rafahu sa Izrael zatiaľ nevyjadril.

Ministerstvo zdravotníctva v Gaze už pred útokom oznámilo, že za uplynulých 24 hodín zahynulo v enkláve 210 ľudí. Celkovo pri ofenzíve Izraela od 7. októbra prišlo v Pásme Gazy o život 21.320 Palestínčanov.

Izrael v doterajších bojoch podľa štvrtkového oficiálneho vyhlásenia stratil celkovo 501 vojakov, 57 policajtov a približne desiatku členov vnútornej spravodajsko-bezpečnostnej služby Šabak (Šin Bet).