Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Zahraničie

Izrael útočil na muničný sklad Hizballáhu v Libanone, uviedli zdroje

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Izrael útočil na libanonské mesto Adlun, ktoré sa nachádza približne 40 kilometrov severne od hraníc s Izraelom.

Bejrút 21. júla (TASR) - Izrael v sobotu neskoro večer zaútočil na sklad munície na juhu Libanonu patriaci libanonskému militantnému hnutiu Hizballáh. TASR informuje podľa agentúry Reuters, ktorá sa odvolala na tri zdroje z prostredia bezpečnostných služieb.

Izrael útočil na libanonské mesto Adlun, ktoré sa nachádza približne 40 kilometrov severne od hraníc s Izraelom. Svedkovia v oblastiach na juhu Libanonu hlásili výbuchy. Najmenej štyria civilisti v Adlune utrpeli zranenia, píše Reuters s odvolaním sa na zdroje z prostredia bezpečnostných služieb a zdravotníctva.

Izrael v sobotu uskutočnil nálety aj na jemenské prístavné mesto Hudajdá, pri ktorých bolo zranených najmenej 80 ľudí. Jemenské a saudskoarabské médiá pôvodne tvrdili, že za sobotňajšími útokmi na tento prístav stáli americké a britské sily. Neskôr sa však k tejto vojenskej operácii prihlásila izraelská armáda, podľa ktorej išlo o odvetu za útoky na Izrael v posledných mesiacoch.

Jemenskí povstalci húsíovia krátko po útoku Izrael varovali, že bude nasledovať ďalšia eskalácia a že Izrael za úder na jemenské prístavné mesto "zaplatí".

Húsíovia v piatok zaútočili dronom iránskej výroby na Izrael, v dôsledku čoho v Tel Avive zahynul jeden civilista. Izrael okamžite pohrozil odvetnými krokmi.