Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 13. september 2024Meniny má Ctibor
< sekcia Zahraničie

Izrael zaútočil na utečenecký tábor na Západnom brehu Jordánu

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Izraelská armáda oznámila, že jej letectvo zasiahlo v tábore operačné centrum militantov a bližšie informácie plánuje zverejniť neskôr.

Ramalláh/Jeruzalem 27. augusta (TASR) - Pri izraelskom útoku na utečenecký tábor Núr Šams neďaleko mesta Túlkarm na Západnom brehu Jordánu zahynulo v pondelok päť Palestínčanov, uviedli tamojšie úrady. TASR informuje podľa agentúr AFP a Reuters.

Izraelská armáda oznámila, že jej letectvo zasiahlo v tábore operačné centrum militantov a bližšie informácie plánuje zverejniť neskôr. Bezprostredne nespresnila, kto bol terčom útoku a ani neuviedla počet obetí.

Palestínska tlačová agentúra WAFA uviedla, že po útoku izraelským dronom bolo v tábore počuť štyri hlasné výbuchy. Zdravotnícke úrady v oblasti dodali, že útok si okrem piatich obetí vyžiadal aj niekoľko zranených.

Tábor Núr Šams bol v posledných mesiacoch terčom viacerých operácií izraelskej armády. Podľa palestínskeho Červeného polmesiaca zahynulo v apríli počas dvojdňovej izraelskej operácie v tábore 14 ľudí.

Násilie na okupovanom Západnom brehu Jordánu sa zintenzívnilo po vypuknutí vojny medzi Izraelom a palestínskym hnutím Hamas. Tá sa odohráva v Pásme Gazy a je dôsledkom bezprecedentného útoku palestínskych kománd na Izrael zo 7. októbra minulého roka. Podľa informácií agentúry AFP zabili izraelské jednotky a osadníci odvtedy na Západnom brehu Jordánu viac ako 640 Palestínčanov.