Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

Izraelská armáda našla na juhu Pásma Gazy telá šiestich rukojemníkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Piati mŕtvi rukojemníci mali v čase zajatia viac ako 50 rokov a rodinných príslušníkov troch z nich prepustili počas týždňového prímeria vlani v novembri.

Jeruzalem 20. augusta (TASR) - Izraelská armáda v utorok oznámila, že v meste Chán Júnis na juhu Pásma Gazy našla pri spoločnej nočnej operácii so spravodajskou službou Šin bet telá šiestich rukojemníkov. TASR o tom informuje s odvolaním správu agentúry AFP.

Nájdené telá patria Jagevovi Bechstabovi, Alexandrovi Dancygovi, Joramovi Mecgerovi, Nadavovi Popplewellovi, Chaimovi Perrymu, ktorých izraelské úrady prehlásili za mŕtvych už pred operáciou izraelských síl, uviedla armáda. Dodala, že našla aj telo Avrahama Mundera, ktorého úmrtie oznámil v utorok kibuc Nir Oz.

Piati mŕtvi rukojemníci mali v čase zajatia viac ako 50 rokov a rodinných príslušníkov troch z nich prepustili počas týždňového prímeria vlani v novembri, napísala agentúra AP.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu ocenil izraelské sily za nález tiel rukojemníkov a vyjadril zármutok nad stratou ľudských životov. "Izrael bude naďalej vyvíjať maximálne úsilie na návrat všetkých našich rukojemníkov – živých i mŕtvych," uviedol vo vyhlásení.

Hamas podľa predpokladov izraelských úradov naďalej zadržiava približne 110 rukojemníkov, ktorých zajal pri útoku na juh Izraela zo 7. októbra. Izraelské úrady odhadujú, že tretina z nich je po smrti.