Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 25. september 2024Meniny má Vladislav
< sekcia Zahraničie

Izraelská armáda zaútočila na východe Libanonu

Na archívnej izraelský premiér Benjamin Netanjahu. Foto: TASR - Michal Svítok

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v pondelok vyhlásil, že Izrael zažíva "náročné dni" v súvislosti s intenzívnením útokov na hnutie Hizballáh v južnom Libanone.

Tel Aviv 23. septembra (TASR) - Izrael v pondelok uskutočnil nové nálety na východe Libanonu iba niekoľko hodín po smrtiacich útokoch na juhu a východe krajiny. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP .

"Nepriateľské nálety sa zamerali na horské (oblasti)" v okrese Baalbek a na niekoľko miest a dedín, ozrejmila libanonská agentúra NNA.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v pondelok vyhlásil, že Izrael zažíva "náročné dni" v súvislosti s intenzívnením útokov na hnutie Hizballáh v južnom Libanone. Zároveň vyzval Izraelčanov, aby zostali v tejto veci jednotní.

"Sľuboval som, že zmeníme bezpečnostnú rovnováhu a rovnováhu síl na severe, a to presne robíme," uviedol premiér v správe vydanej po zhodnotení situácie na vojenskom veliteľstve v meste Tel Aviv.

Izraelská armáda uviedla, že v pondelok zasiahla približne 800 cieľov napojených na Hizballáh v južnom Libanone a v oblasti údolia Bikáa. "Medzi cieľmi boli budovy, kde Hizballáh ukrýva rakety, odpaľovacie zariadenia, drony a ďalšia teroristická technika," spresnila izraelská armáda.