Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 25. október 2024Meniny má Aurel
< sekcia Zahraničie

Izraelská delegácia v snahe obnoviť rokovania odcestuje do Kataru

Na snímke rojektily vystrelené z Libanonu nad mestom Acre, na severe Izraela 23. októbra 2024. Foto: TASR/AP

Barnea sa v Dauhe stretne so šéfom americkej Ústrednej spravodajskej služby (CIA) Williamom Burnsom a katarským premiérom Muhammadom bin Abdarrahmánom Ál Sáním.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Tel Aviv 24. októbra (TASR) - Izraelská delegácia vrátane riaditeľa rozviedky Mosad Davida Barneu odcestuje v nedeľu do katarskej Dauhy v snahe obnoviť rokovania o prepustení rukojemníkov v Pásme Gazy, oznámil vo štvrtok úrad premiéra Benjamina Netanjahua. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters a portálu The Times of Israel.

Barnea sa v Dauhe stretne so šéfom americkej Ústrednej spravodajskej služby (CIA) Williamom Burnsom a katarským premiérom Muhammadom bin Abdarrahmánom Ál Sáním.

"Na stretnutí budú strany diskutovať o rôznych možnostiach začatia rokovaní o prepustení rukojemníkov zadržiavaných Hamasom v súvislosti s najnovším vývojom," uvádza sa vo vyhlásení premiérskeho úradu.

Vyhlásenie prišlo po tom, ako najvyšší diplomati Kataru a Spojených štátov informovali o plánovanom stretnutí, na ktorom sa pokúsia obnoviť rozhovory smerujúce k dohode o prímerí a prepustení izraelských rukojemníkov v Pásme Gazy.

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken po rozhovoroch s katarskými predstaviteľmi uviedol, že zatiaľ nebolo rozhodnuté, či sa do nových rokovaní zapojí aj palestínske hnutie Hamas. Hnutie však vyzval na účasť.