Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 11. október 2024Meniny má Valentína
< sekcia Zahraničie

Izraelská odveta za iránsky útok bude smrtiaca, presná a prekvapujúca

Na archívnej snímke zástupca zabitého vodcu hnutia Hizballáh Hasana Nasralláha Naím Kásim. Foto: TASR/AP

Irán 1. októbra podnikol rozsiahly raketový útok na Izrael. Izraelská armáda veľký počet zo zhruba 200 balistických rakiet zachytila.

Jeruzalem 9. októbra (TASR) - Izraelský minister obrany Joav Galant v stredu vyhlásil, že odveta za iránsky raketový útok na Izrael bude "smrtiaca, presná a prekvapujúca". Informuje o tom TASR s odvolaním sa na správu agentúry Reuters.

"Ktokoľvek na nás zaútočí, bude zranený a zaplatí za to. Náš útok bude smrteľný, presný a predovšetkým prekvapivý. Nebudú rozumieť, čo sa stalo a ako sa to stalo, uvidia výsledky," povedal Galant.

Irán 1. októbra podnikol rozsiahly raketový útok na Izrael. Izraelská armáda veľký počet zo zhruba 200 balistických rakiet zachytila.

Útok bol podľa Teheránu odvetou za zabitie viacerých vodcov a veliteľov proiránskych ozbrojených zložiek vrátane libanonského Hizballáhu, palestínskeho Hamasu a iránskych Revolučných gárd. Izrael pohrozil Iránu odvetou.

Minulotýždňový útok bol druhým priamym iránskym úderom na Izrael. Teherán v apríli vypálil na Izrael rakety a drony v reakcii na izraelský letecký útok na iránsky konzulát v Damasku.