Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Zahraničie

Izraelské sily útočili na mesto Nabatíja, zahynul starosta

Izraelský útok na Libanon. Foto: TASR/AP

Izraelské útoky zasiahli budovu radnice mesta Nabatíja počas zasadania, napísala NNA.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Jeruzalem/Bejrút 16. októbra (TASR) - Izraelská armáda v stredu oznámila, že jej sily v rámci zintenzívnenia vzdušnej a pozemnej ofenzívy proti militantnému hnutiu Hizballáh zasiahli desiatky jeho cieľov v libanonskom meste Nabatíja. Počas izraelských útokov prišiel o život starosta mesta, oznámila oficiálna libanonská tlačová agentúra NNA. TASR o tom informuje na základe správ agentúry AFP a DPA.

"Izraelské obranné sily zasiahli desiatky teroristických terčov Hizballáhu v oblasti Nabatíje a rozložili podzemnú infraštruktúru používanú jeho jednotkami Radwán v južnom Libanone," uviedla armáda vo vyhlásení.

Izraelské útoky zasiahli budovu radnice mesta Nabatíja počas zasadania, napísala NNA. Okrem starostu mesta Ahmada Káhila prišli o život ďalší členovia mestskej správy. Libanonský premiér Nadžíb Míkátí útoky na mesto Nabatíja odsúdil s tým, že "svet pri zločinoch okupácie (Izraela) zámerne mlčí, čo ju povzbudzuje k tomu, aby vo svojej agresii a zločinoch pokračovala".

Hnutie Hizballáh medzitým vo vyhlásení informovalo, že "na obranu Libanonu a jeho obyvateľov" v stredu riadenou strelou zaútočilo na tank izraelskej armády v blízkosti pohraničnej obce.