Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Zahraničie

Izraelské sily v noci pokračovali v leteckom bombardovaní Pásma Gazy

Ilustračná snímka. Foto: TASR Jaroslav Novák

Izrael nasadil bojové lietadlá a vrtuľníky.

Tel Aviv 3. decembra (TASR) - Izrael v noci na nedeľu pokračoval v leteckom bombardovaní Pásma Gazy, kde sa zameriaval na ciele militantného hnutia Hamas. TASR správu prevzala z agentúry DPA, ktorá sa odvoláva na oznámenie Izraelských obranných síl (IDF).

Izrael nasadil bojové lietadlá a vrtuľníky. Ozbrojený dron riadený príslušníkmi pozemného vojska podľa IDF zneškodnil piatich bojovníkov hnutia Hamas.

Námorné sily v sobotu útočili na ciele tohto hnutia a poskytovali z mora podporu pozemnému vojsku. Terčmi útokov bola infraštruktúra Hamasu, jeho lode a zbrane.

V meste Tel Aviv sa v sobotu v noci rozozvučali sirény varujúce pred leteckým útokom a v centre mesta bolo počuť viacero výbuchov. Išlo o prvý raketový útok na Tel Aviv od piatkového konca prímeria v Pásme Gazy. K zodpovednosti sa prihlásilo ozbrojené krídlo militantnej organizácie Hamas, Brigády Izaddína Kasáma.

Izraelská televízia informovala o celkovo desiatich strelách, ktoré na Tel Aviv z Pásma Gazy odpálili. V meste Cholon južne od Tel Avivu podľa zdravotníkov zranili úlomky rakety 22-ročného muža.