Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 6. júl 2024Meniny má Patrik, Patrícia
< sekcia Zahraničie

Izraelskí vojaci sa prizerali streľbe osadníkov na Palestínčanov

O nahrávke informovala dnes agentúra AP, ktorá ju má k dispozícii. Becelem tvrdí, že 24-ročný Palestínčan, ktorého pri incidente postrelili, sa nachádza v nemocnici a je mimo ohrozenia života.

Jeruzalem 21. mája (TASR) - Popredná izraelská ľudskoprávna organizácia Becelem zverejnila videozáznam, na ktorom sa izraelskí vojaci prizerajú, ako židovskí osadníci v Predjordánsku spustili streľbu na Palestínčanov. O nahrávke informovala dnes agentúra AP, ktorá ju má k dispozícii.

Becelem tvrdí, že 24-ročný Palestínčan, ktorého pri incidente postrelili, sa nachádza v nemocnici a je mimo ohrozenia života.

Aktivisti z Becelemu konštatovali, že zverejnený záznam "vyvoláva vážne podozrenie", že vojaci vedome nezakročili proti strieľajúcim osadníkom.

Izraelská armáda sa k údajným dôkazom z videozáznamu bezprostredne nevyjadrila.

Becelem, organizácia so sídlom v Jeruzaleme, uviedla, že k incidentu došlo minulý týždeň, keď židovskí osadníci z Jic'haru prišli do jednej z arabských obcí, kde kameňmi zaútočili na domy Palestínčanov a podpaľovali ich.

Prevažne mladí ľudia v obci sa podľa Becelemu dali na odpor - takisto s pomocou kameňov -, na čo útočníci reagovali streľbou.