Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 4. október 2024Meniny má František
< sekcia Zahraničie

Izraelskí vojaci zastrelili muža, ktorý ich ohrozoval nožom

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

K incidentu došlo pri vchode do vojenskej základne neďaleko predjordánskeho mesta Hebron, doplnila vo svojom vyhlásení izraelská armáda.

Ramalláh 3. októbra (TASR) - Izraelskí vojaci vo štvrtok na okupovanom Západnom brehu Jordánu smrteľne postrelili Palestínčana, ktorý sa k nim blížil s nožom v ruke, informovala agentúra DPA, píše TASR.

K incidentu došlo pri vchode do vojenskej základne neďaleko predjordánskeho mesta Hebron, doplnila vo svojom vyhlásení izraelská armáda. Palestínske ministerstvo zdravotníctva uviedlo, že zastreleným bol 23-ročný muž.

Bezpečnostná situácia na Západnom brehu sa výrazne zhoršila po vypuknutí vojny medzi Izraelom a hnutím Hamas, ktorá sa už takmer rok odohráva na území Pásma Gazy.

V Predjordánsku bolo od začiatku októbra 2023 zabitých takmer 700 Palestínčanov. O život prišli buď v incidentoch s izraelskou armádou, alebo pri pokusoch o útok či pri potýčkach s radikálnymi židovskými osadníkmi, ktorí žijú na území Západného brehu okupovaného Izraelom od roku 1967.