Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

Izraelský kibuc oznámil úmrtie 79-ročného rukojemníka v Gaze

Na archívnej snímke Avraham Munder. Foto: TASR/AP

Munder pracoval v továrni na farby, píše spravodajský portál The Times of Israel. Jeho syna Roya zavraždili 7. októbra počas útoku hnutia Hamas na Izrael.

Jeruzalem 20. augusta (TASR) - Izraelský kibuc Nir Oz v utorok oznámil úmrtie 79-ročného Avrahama Mundera, ktorý bol jedným z rukojemníkov zadržiavaných hnutím Hamas v Pásme Gazy. TASR o tom informuje podľa agentúry AFP.

"Kibuc Nir Oz s veľkým zármutkom oznamuje zabitie Avrahama Mundera v zajatí v Gaze po tom, ako bol celé mesiace vystavený fyzickému aj psychickému týraniu," uviedol kibuc vo vyhlásení.

Munder pracoval v továrni na farby, píše spravodajský portál The Times of Israel. Jeho syna Roya zavraždili 7. októbra počas útoku hnutia Hamas na Izrael. Mundera uniesli spolu s jeho manželkou Ruti, dcérou a vnukom, ktorých prepustili vlani v novembri počas týždeň trvajúceho prímeria.

Militanti z palestínskeho hnutia počas útoku 7. októbra minulého roka zajali 251 ľudí, z ktorých viac než 100 ešte stále zadržiavajú v Pásme Gazy. Izraelská armáda (IDF) a úrady uvádzajú, že 40 z nich už prišlo o život.

Hamas počas týždeň trvajúceho prímeria koncom novembra 2023 prepustilo viac než 100 rukojemníkov výmenou za palestínskych väzňov zadržiavaných v Izraeli.